Un număr de 16 români aşteaptă de zile bune un zbor către Istanbul şi de acolo către ţără, în Gaziantep, localitate aflată în apropiere de graniţa cu Siria.

Ninsorile abundente au dus doar astăzi la anularea a peste 300 de curse domestice. Românii blocaţi în Gaziantep, un oraş vizat des de atentate, spun că se tem pentru vieţile lor.

Articolul continua dupa recomandari

Redă mai jos, integral, comunicatul Ambasadei României la Ankara, cu privire la situaţia actuală a conaţionalilor blocaţi în Gaziantep:

"Ambasada României la Ankara are în atenţie situaţia cetăţenilor români blocaţi în Gaziantep, ca urmare a anulării curselor aeriene din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.  

Misiunea diplomatică a menţinut permanent legătura cu cetăţenii români afectaţi care s-au adresat ambasadei solicitând sprijin. Imediat după semnalarea situaţiei, Ambasada României la Ankara a luat legătura cu operatorul aerian ale cărui zboruri au fost anulate pentru a se asigura că cetăţenilor români le sunt respectate drepturile, în sensul asigurării condiţiilor de cazare şi masă.

Conform informaţiilor obţinute până la acest moment de la cetăţeanul român care s-a adresat misiunii diplomatice în vederea solicitării asistenţei consulare, un număr de 16 persoane se află în acest moment blocaţi la Gaziantep. 

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară Ambasadei României la Ankara apelând 0090 532.318.1726 (telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice) sau 0090 312.44.77.940 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ambasada României la Ankara monitorizează situaţia în permanență şi este pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe reiterează atenţionările de călătorie, emise în ultima perioadă,  adresate cetăţenilor români care se află sau călătoresc în străinătate referitoare la înrăutăţirea severă a condiţiilor meteorologice.

Informaţii referitoare la condiţiile meteorologice şi restricţiile de circulaţie impuse de autorităţile străine sunt actualizate şi postate constant pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la rubrica "Sfaturi şi alerte de călătorie"-
<http://www.mae.ro/travel-alerts>"