O familie de români a fost atacată noaptea, în propria casă, cu cuţite şi bare de fier, în Irlanda de Nord. Oamenii au fugit îngroziţi, împreună cu vecinii, iar poliţia nu poate să avanseze cu ancheta pentru că lumea se teme de atacatori.

Sâmbătă de dimineaţă a avut loc primul atac în locuinţa unei familii de români din zona Moyraverty din Craigavon, în Irlanda de Nord. Şi vecinii lor lituanieni au fost atacaţi, deşi locuiau doar de două luni acolo.

Articolul continua dupa recomandari

Primul atac s-a petrecut la ora 2 dimineaţa, când trei bărbaţi înarmaţi cu cuţite şi bare de fier au năvălit în casă şi au lovit un bărbat. Ceilalţi români prezenţi în locuinţă au luat-o la fugă.

Vezi 2 imagini în Galerie

Conform martorilor care au dorit să rămână anonimi, cei treai atacatori au revenit de încă două ori până la ora 11 de dimineaţă şi au spart uşi şi geamuri, cerându-le locatarilor să plece din oraş.

Poliţia crede că e vorba despre un atac rasist şi din păcate are prea puţine date în anchetă. Asta deoarece locuitorii se tem de represalii din partea atacatorilor.