Procurorii din Firenze, Italia, anunţă că au obţinut arestarea a cinci suspecţi, dintre care patru români, bănuiţi că făceau parte dintr-o grupare care a comis zeci de jafuri cu violenţă.

Laurenţiu Georgian Ion (27 de ani), Bogdan Bucea (22 de ani), Andrei Daniel Gănete (19 ani) şi Florin Nica (24 de ani) au ajuns după gratii, alături de albanezul Skerdilaid Selmanaj (35 de ani).

Articolul continua dupa recomandari

Românii sunt acuzaţi că au comis zeci de jafuri cu violenţă

Conform Go News, cei cinci făceau parte dintr-o grupare care a comis zeci de jafuri cu violenţă atât în Italia, cât şi în Germania, Danemarca şi Belgia.

Procurorii au reconstituit modul în care acţionau infractorii şi au scos la iveală un scenariu desprins din filmele de acţiune.

Mai întâi, infractorii furau maşini de la diferiţi dealeri de autoturisme. Erau vizate maşinile care încă nu erau înmatriculate, la acestea adăugându-se numere false.

Apoi, cu maşinile respective, infractorii loveau rapid magazinele vizate. Vorbim aici despre magazine de bunuri de lux, săli de jocuri de noroc, sedii de bănci, case de amane sau de schimb valutar ori centre de comercializare electronice şi electrocasnice.

Intrau cu maşinile direct în vitrinele magazinelor, furau tot ce prindeau, încărcau marfa în maşina şi dispăreau în noapte.

Ulterior, maşinile erau abandonate cu daune semnificative sau chiar incendiate.

Au existat însă şi numeroase cazuri în care infractorii atacau paznicii de noapte ai magazinelor respective, lovindu-i cu ciocane sau extinctoare.

Alţi doi membri ai grupării se aflau deja după gratii, fiind arestaţi în alte speţe.