Patru românce de etnie romă sunt judecate în Germania, pentru furt din magazine. Femeile, cu vârste de până în 25 de ani au sustras din mai multe magazine, numai într-o lună, produse în valoare de 12.500 de euro. 

Articole de îmbrăcăminte, cosmetice, genţi, dulciuri sau chiar băuturi alcoolice. Româncele nu s-au dat în lături de la nimic, scriu jurnaliştii Bild

Articolul continua dupa recomandari

Numai într-o lună, prejudiciile aduse mai multor magazine cunoscute au fost de 12.500 de euro. Femeile sunt judecate acum de autorităţile germane din oraşul Hechigen, pentru furt în grup organizat.

Prinse cu bormaşinile în geantă

Cele 4 hoaţe au fost prinse de un agent de pază dintr-un magazin din care au furat, după ce acesta a observat că femeile au trecut pe lângă casa de marcat fără să achite nimic. Le-a deschis poşetele, unde le-au fost găsite bormaşini, decoraţiuni pentru Crăciun şi mai multe accesorii.

Vezi 2 imagini în Galerie

Odată reţinute, poliţiştii au mers în apartamentul tinerelor pentru percheziţie, unde nu mică le-a fost mirarea să găsească zeci de produse de îmbrăcăminte furate, băuturi alcoolice şi dulciuri.

Magistraţii germani au hotărât să le pună în arest preventiv pe două dintre ele - Maria C, în vârstă de 25 de ani şi Ionela G., de 24 de ani, în timp ce celelalte două, rude între ele - Daniela I., de 21 de ani şi Roxana, în vârstă de dor 16 ani sunt judecate în libertate. 

Fetele, fără un loc de muncă în Germania, ajunseseră acolo în urmă cu câteva luni. 

Tinerele, care nu au nicio calificare și nici loc de muncă, au emigrat în Germania în urmă cu numai câteva luni.

Pentru faptele de care sunt acuzate, cele patru românce riscă sp stea după gratii până la 10 ani.