Cazul unui italian care a ucis o tânără româncă, la Bologna, cu un pistol de sacrificat porcii, a ajuns la final. Verdictul judecătorilor a fost însă surprinzător.

Procesul italianului Francesco Serra, italianul de 55 de ani care a ucis o româncă, s-a încheiat la aproape 8 luni de la crima pe care a comis-o în martie. Judecătorii au decis ca bărbatul să fie achitat, pentru că nu ar fi discernământ atunci când şi-a omorât victima cu un pistol pentru sacrificat porcii.

Articolul continua dupa recomandari

Italianul va sta în schimb timp de 10 ani într-o facilitate psihiatrică, pentru că, potrivit verdictului, el este bolnav mintal. Conform deciziei judecătorului, detenţia în spitalul de psihiatrie ar putea fi prelungită.

Francesco Serra e ucigaşul româncei Ana Maria Stativa. Tânăra în vârstă de 30 de ani a fost găsită fără suflare pe 25 martie, într-o casă din Bologna, de pe Via Varthema. Cazul a făcut atunci mare vâlvă în Italia, mai ales că femeia a fost împuşcată cu un pistol de sacrificat porcii.

Anchetatori italieni în faţa casei unde a fost găsită Ana Maria Stativă

FOTO: Ana Maria Stativa a fost găsită moartă pe 25 martie, într-un apartament din Bologna

Asasinul a fost arestat după câteva zile, chiar când încerca să se urce într-un autocar, pentru a fugi din Bologna. Potrivit anchetatorilor italieni, Ana Maria Stativa era escortă, iar Francesco Serra era unul dintre clienţii săi.

Când a mărturisit crima, italianul le-a dezvăluit poliţiştilor că se îndrăgostise de tânără, însă şi-a pierdut controlul din cauza geloziei, dar mai ales a banilor: italianul a spus că, de-a lungul timpului, i-ar fi dat româncei 40 de mii de Euro.