Delia, adolescenta româncă de 16 ani care și-a luat viața în Italia, la Laigueglia, va fi înmormântată de un preot catolic, după ce Biserica ortodoxă a refuzat să țină o slujbă religioasă.

Românca a dispărut misterios de acasă la mijlocul săptămânii trecute, fiind căutată de prieteni, familie și de autorității până vinerea trecută, când a fost găsită fără viață în interiorul unui hotel abandonat din apropierea căii ferate, la Laigueglia, în provincia Savona.

Articolul continua dupa recomandari

Deoarece tânăra s-a sinucis, se pare din cauza unei decepții în dragoste, preotul comunității ortodoxe a refuzat să țină o slujbă religioasă în memoria acesteia.

Îndurerați, rudele fetei s-au adresat reprezentanților bisericii catolice din localitate, care au hotărât să se ocupe de ritualul religios al comemorării, relatează mediagold.it.

Potrivit sursei citate, preotul paroh Danilo Galliani din Laigueglia a discutat acest caz cu vescovul Episcopiei Albenga și Imperia, căruia i-a prezentat dorința părinților de a fi rostită o rugăciune în biserică pentru fiica lor.

Astfel, vineri, la ora 20:30, în oratoriul Santa Maria Maddalena, va avea loc o slujbă de rugăciune pentru tânăra de 16 ani, slujbă la care pot participa nu numai rudele, dar și colegii și prietenii acesteia.

„Este un semn de solidaritatea și înțelegere făcut de biserica noastră pentru o familie îndurerată din comunitatea noastră. Suntem cu toții înmărmuriți de ceea ce s-a întâmplat. Vineri seară, împreună, ne vom ruga pentru sufletul acestei tinere fete.” a spus preotul din Laigueglia.