O româncă "prea însărcinată" a fost criticată că apare la tv gravidă, ca să prezinte meteo, în Belgia. Daniela Prepeliuc are 35 de ani şi se pregăteşte să devină mamă, jurnalista născută la Rădăuţi fiind victima unor comentarii sexiste.

Daniela Prepeliuc este o tânără din Rădăuți care trăieşte în Belgia de la 9 ani. În vârstă de 35 de ani, Daniela  prezintă buletinul meteo la postul de televiziune RTBF, post la care lucrează și soțul ei, jurnalistul Quentin Warlop.

Articolul continua dupa recomandari

Acum două săptămâni, Daniela a prezentat ultimele prognoze meteo pe RTBF, înainte de a intra în concediu de maternitate. Din păcate, tânăra a trebuit însă să se confrunte cu multe critici răutăcioase din partea internauților și a telespectatorilor, relatează rtbf.be.

Într-o postare plină de umor, colega ei, jurnalista RTBF Amelie Bruers, a subliniat câteva comentarii nepotrivite cu privire la viitoarea mamă: "Citind aceste mesaje, aflăm că o femeie însărcinată nu se poate îmbrăca așa cum își dorește. Să fii gravidă este, în mod evident, încă un defect când ești o femeie care apare la televizor. Prea subțire, prea mare, prea negru, prea bătrân, prea tânăr, prea însărcinat. Aceste observații sunt cu atât mai șocante, deoarece provin în principal de la  femei. Doar un singur bărbat a comentat negativ la adresa prezentatoarei. O reducem pe Daniela nu numai la fizicul ei, ci și la garderoba ei. Nici un cuvânt despre meseria ei, prezentare, dicția ei.", spune Amelie Bruers, citată de La Libre.

"Cum poate să apară Daniela în astfel de ținute în direct, cu toții suntem șocați sincer. Toate acestea devin într-adevăr voyeurism. I se vede buricul prin rochia ei, întinsă în toate părțile.", e unul dintre comentariile sexiste. "Bună ziua. Doamna Meteo este gravidă până în gât. Ar trebui să-și revizuiască garderoba foarte neatractivă. Sarcina este un lucru frumos, dar este cam prea mult????", a scris alt telespectator.

"Ce a pățit Daniela Prepeliuc se numește sexism. Este grav și merită denunțat. Doamnelor, dacă doriți să purtați un cort în loc de haine, este dreptul vostru. Puteți să o faceți. Dar lăsați celelalte femei să se îmbrace cum vor. Nu este viața ta, nu este corpul tău și nimeni nu te obligă să te îmbraci ca ea.", a scris Amélie Bruers.

Daniela Prepeliuc a preferat să nu răspundă în niciun fel acestor comentarii răutăcioase, mulțumindu-le în schimb tuturor celor care au susținut-o și i-au transmis mesaje de încurajare.

La o săptămână după aceste postări, Daniela a născut un băiețel perfect sănătos. Soțul ei, Quentin Warlop, a anunțat că au decis ca micuțul să poarte numele Victor.