Dana Eftimie, o româncă, mamă a doi copii, a murit după ce i s-a făcut rău în apă, în timp ce era în vacanță. Tânăra de 38 de ani a decedat pe patul de spital, la 4 zile după incident. Înainte de a muri ea a acceptat să doneze organele, pentru a salva alte vieți.

Tragedia s-a întâmplat marți, la Marina di Massa, unde Dana Eftimie venise în vacanță, pe malul Mării Tireniene, împreună cu cei doi copii de 6 și 8 ani. Soțul ei, un italian care lucrează în Modena, urma să li se alăture.

Articolul continua dupa recomandari

Româncei i s-a făcut rău în timp ce era în apă. Conform La Repubblica, unul dintre copii săi a văzut-o prăbușită în mare. Salvamarii au scos-o pe româncă din apă și, împreună cu echipele de intervenție alertate la numărul de urgență, au încercat să o resusciteze.

Tânăra de 38 de ani a fost dusă în stare foarte gravă la spital, la terapie intensivă. Medicii cred că a suferit un atac cerebral în timp ce era în apă. Timp de 4 zile, doctorii italieni au făcut eforturi să o salveze. Sâmbătă după-amiază însă, s-au văzut nevoiți să pronunțe decesul româncei.

Românca a acceptat să salveze alte vieți

Potrivit conducerii spitalului, citată de ziarul Parma Today, înainte de a muri, Dana Eftimie a fost de acord și a semnat să doneze organele pentru a salva alte vieți. Familia, de asemenea, a fost de acord.

”Transmitem condoleanțe rudelor și ne exprimăm mulțumirea pentru generozitatea demonstrată”, a spus conducerea spitalului într-un comunicat.

Potrivit Parma Press 24, Dana Eftimie era stabilită în Fontanellato, în Italia și avea un magazin într-un centru comercial din Parma.