O femeie de 57 de ani, plecată în Italia pentru un trai mai bun, ar fi murit din cauza epuizarii, susţine familia ei. Autorităţile italiene ar fi fost deja sesizate în acest caz de către membrii familiei.

Familia Guţanu a plecat în urmă cu mai multi ani in Italia, iar cand l-a cunoscut pe actualul patron, a primit increzatoare un job ca gestionara in locatiile acestuia.

Articolul continua dupa recomandari

Româncă moartă în Italia, la serviciu

Alina Guţanu, fiica"Inainte de Craciun am vazut-o ultima data. Nu doream sa ne intoarcem in tara. Dupa parerea mea nu se implica destul autoritatie din Italia. Nu cred ca mama mea a murit de infarct"

Avocatul roman al familiei sustine afirmatiile fiicei. De trei saptamani trupul femeii este la morga.

Doru Badea, avocat: "Fiica mi-a spus de situatia mamei sale si am decis impreuna sa facem aceasta plangere. Mie mi s-a parut suspect cand am vazut video-ul. Am constatat ca dansa a sunat la 118, la salvare. Din primele rezutate se pare ca doamna a avut un infarct, dar personal sunt mai suspicios, de aceea am mai cerut o autopsie. Nu este normal sa dureze atat de mult"

Nu a fost prima oara cand femeii i s-a facut rau. Anul trecut salvarea a ajuns la timp.

Alina Guţanu, fiica: "Salvarea a fost acolo si nu a cautat. Trebuia sa verifice mai bine. Pe camere se vede cum a cazut acolo in bar. I s-a mai facut rau odata si atunci salvarea a venit in 3 minute. Facuse un atac de panica. Nu a fost foarte grav"

Femeia avea un program incarcat la locul de munca. Familia sustine ca stresul si grijile au fost cele care i-au produs moartea.

Timp de 13 ani, femeia a muncit in Italia, unde plecase alaturi de copiii ei pentru un trai mai bun. Ultimul angajator, la care lucra de 7 ani i-a dat in grija mai multe locatii de tip bar. Salariul era infim, iar programul de munca interminabil. Familia susţine că epuizarea i-a fost fatală. Stresul produs de un mediu strain poate duce la diferite afectiuni psihologice care sa se reflecte in starea de sanatate fizica.

Catalin Dimofte, psiholog: "In general cei care pleaca din tara si dezvolta anxietati frici, depresii. Frica duce la epuizare emotionala, lipsa de energie, oamenii nu se mai odihnesc, astfel corpul se imbolnaveste"

Familia nu doreste sa se intoarca in tara. Inmormantarea va avea loc in Bologna, unde femeia era stabilita din 2007.