O româncă judecată în Belgia a refuzat avocatul apărării şi l-a uimit pe judecător: "În ţara mea, pentru aşa ceva te condamnă la moarte". Femeia, în vîrstă de 31 de ani, a apărut singură în procesul în care e acuzată şi în care riscă o pedeapsă de doi ani cu închisoarea.

Chemată la bară în şedinţa Curţii Penale din Vervieres, românca a înaintat singură spre prezidiu, scrie sudinfo.be, spre uimirea judecătorului. Acesta a întrebat-o dacă nu vrea să fie asistată de un avocat, aşa cum are dreptul. "Îmi asum responsabilitatea!", a răspuns ea. 

Articolul continua dupa recomandari

Judecătorul a fost deranjat de atitudinea femeii şi a insistat: "Având în vedere acuzaţiile, vă îndemn să vă luaţi un avocat, e în interesul dumneavoastră. Sunt aspecte care trebuie clarificate." Femeia a dat acelaşi răspuns: "Îmi asum responsabilitatea."

Românca e acuzată că a atacat şi a bătut o femeie de 86 de ani, dar ea a refuzat să ofere judecătorului detalii despre incident, insistând: "E foarte clar, nu trebuia să o lovesc. În ţara mea, pentru aşa ceva stai la închisoare, poţi să primeşti şi pedeapsa cu moartea, fie că ai sau nu avocat."

Judecătorul s-a rugat practic de femeie să accepte un avocat, explicându-i că nu poate primi pur şi simplu o pedeapsă de 2 ani de închisoare fără dezbatere, dar românca a fost de neclintit, aşa că va urma o procedură de judecare scurtată, întrucât nu vor exista dezbateri.