Persoana care poartă hainele este mai importantă decât ţinuta respectivă! Sub această deviză se desfăşoară ediţia actuală a Săptămânii Modei de la Milano. Marile case italiene îşi prezintă acum colecţiile pentru sezonul primăvară-vară 2020. Una dintre ele a fost inspirată din stilul vestimentar al unei românce, bunica unui designer din Peninsulă.

Haine în culori vibrante şi pline de printuri geometrice şi floarale. Este colecţia inspirată de stilul unei românce din Transilvania, Între anii '20 şi '80. Nepotul ei, designerul Arthur Arbesser a dorit să-i aducă un omagiu la săptămîna modei de la Milano, după ce a venit în România pentru a-i redescoperi rădăcinile, dar şi garderoba.

Articolul continua dupa recomandari

Arthur Arbesser, designer cu origini româneşti: A existat o perioadă tragică în viaţa ei, dar a avut un simţ al umorului debordant. Era distractiv şi un pic ironic modul în care vedea partea bună în lucrurile, chiar dacă uneori îi era greu sau era tragic. Este un lucru pe care am vrut să-l evidenţiem şi în această colecţie.

"Mai puţin înseamnă mai mult" este îndemnul casei de modă Prada când vine vorba de accesorizare. Modelele au defilat îmbrăcate în costume cu croială simplă, fuste din tricot şi paltoane de inspiraţie masculină.

Ţinutele au fost completate de pantofi cu toc mediu şi bonete inspirate din anii '20. Nici tunsoarea specifică perioadei, bobul, nu a lipsit. Printre invitaţii din primul rând la eveniment s-a numărat actriţa Nicole Kidman.