O româncă s-a îndrăgostit de un episcop catolic elveţian şi va merge la închisoare pentru asta. Înaltul prelat a făcut plângere împotriva femeii, după ce aceasta ajunsese să îl hărţuiască pe el şi rudele sale.

O româncă în vârstă de patruzeci de ani a fost condamnată definitiv de Curtea Supremă din Sion la trei luni de închisoare pentru hărţuire. Femeia este acuzată că s-a îndrăgostit de episcopul auxiliar de Lausanne, Geneva și Freiburg, Alain de Raemy, 60 de ani. Pentru că românca făcuse o pasiune nebună pentru el, a ajuns să-l hărţuiască excesiv, recurgând chiar la gesturi stranii.

Articolul continua dupa recomandari

Povestea începe în ianuarie 2018, când femeia se îndrăgostește nebunește de episcopul catolic De Raemy, în vârstă de 60 de ani. Din pasiune pentru el, românca ajunge să participe "la fiecare intervenție publică a episcopuui, nu numai în Elveția, ci și la Vatican,  făcând aluzie la dragostea pe care o are pentru el", a declarat procurorul în cadrul procesului. Această "devotament" se transformă curând în obsesie, apoi în hărțuire, potrivit lessentiel.lu

Femeia l-a sunat de nenumărate ori, i-a lăsat mesaje și, văzând că nu primește niciun răspuns, a ajuns chiar să scrie un mesaj pe mormântul tatălui episcopului Alain de Raemy. De asemenea, românca a reușit cumva să ia legătura cu mama de 95 de ani a lui Raemy, precum și cu mătușa și verișoara lui, toate locuind în Sion. 

Având în vedere că situația a ajuns prea departe, prelatul a raportat-o pe femeie pentru hărțuire: "Deși acțiunile acestei femei par a fi o tulburare psihologică, m-am simțit obligat să depun o plângere pentru a salva alte persoane care au fost deja atacate de această femeie.", a spus Raemy în sala de judecată.

Între timp, femeia s-a întors în România. În cazul în care se va întoarce în Elveția, ea riscă să fie încarcerată pentru a-și executa pedeapsa.