Cutremurul care a avut loc miercuri dimineaţă în apropierea oraşului Perugia din Italia a îngrijorat sute de familii din Banat, ale căror rude sunt plecate la muncă în zona în care s-a produs seismul de 6,2 pe scara Richter.

O lugojeancă, aflată în Macerata, la mai puţin de 100 de kilometri de epicentrul seismului, spune că populaţia e încă panicată şi se teme de noi replici. “Suntem bine. Dar foarte speriaţi. La noi nu s-au înregistrat victime. Cel puţin în zona noastră. Sau nu am auzit noi. Dar sunt de nedescris teama şi frica şi zgomotul cutremurului. Foarte tare s-a simţit! Am fugit pe terasă la ora trei şi jumăte şi până la 4,30 am stat afară, iar când a fost a doua replică am coborat şi am stat în maşini şi noi şi vecinii. Frica şi grija nu au trecut”, a spus Daniela Vlăduceanu.

Articolul continua dupa recomandari

Citeşte şi Cutremur Italia: Imagini ŞOCANTE de la faţa locului. Cel puțin 14 persoane au murit (FOTO)

Sergio Pirozzi, primarul comunei Amatrice, cea mai afectată din Italia, a declarat că localitatea sa este parţial distrusă şi că mai multe persoane sunt blocate printre dărâmături. Căile de acces în această comuna de aproape 3.000 de locuitori sunt blocate, a precizat el.

sursa: adevarul.ro