Cazul unei bunici din România care a luat o amendă usturătoare într-un autobuz i-a emoționat pe francezii dintr-o mică localitate de lângă Nisa. Oamenii s-au mobilizat pentru a o ajuta pe femeia de 63 de ani să plătească cei 100 de Euro, o sumă foarte mare pentru posibilitățile ei.

Românca de 63 de ani a fost amendată zilele trecute în autobuz, când a fost prinsă fără bilet. Potrivit ziarului Nice Matin, Lila are card de transport valid, dar în acea dimineață nu l-a încărcat.

Articolul continua dupa recomandari

Controlorul i-a aplicat inițial o amendă de 60 de euro, dar, pentru că nu a avut banii să plătească pe loc, i s-a dat o amendă finală de 100 de Euro.

Pentru că românca are o situație dificilă, francezii din Vence s-au mobilizat pentru a o ajuta să plătească sancțiunea.

”Trebuie să fii tolerant, este evident că această femeie nu are bani, trebuie să arătăm puțină umanitate”, a fost mesajul lor către Nice Matin.

De altfel, și ziarul a făcut la rândul său apel către comunitatea locală pentru a o ajuta pe femeia de 63 de ani. Potrivit Nice Matin, Lila își duce traiul din banii oferiți de trecători. Ea face zilnic naveta între localitățile Lingostiere și Vence, pentru a cerși în fața unei bănci.

Românca de 63 de ani locuiește împreună cu fiica ei și cei 5 nepoți într-o rulota. Fiica ei lucrează ca menajeră și are grijă de o persoană cu dizabilități.