Un român care umbla în rucsacul unei fetiţe de 11 ani, în Anglia, i-a uimit pe poliţişti când le-a explicat ce face. Bărbatul a fost surprins de agenţi chiar când se străduia să deschidă fermoarul rucascului pe care copila îl avea în spate.

Trică Niculescu, în vârstă de 58 de ani, hoț de buzunare din Craiova, era în Marea Britanie de doar șase zile când s-a hotărât să facă niște bani din furt. Aşa că s-a dus la Birmingham chiar înaintea Sărbătorilor de iarnă, şi a început să buzunărească vizitatorii Târgului de Crăciun din oraş, scrie Ziarul Românesc.

Articolul continua dupa recomandari

Pe 17 decembrie 2018, el a fost prins în timp ce încerca să deschidă rucsacul unei fetițe de 11 ani. De asemenea, el a fost văzut de un cumpărător în timp ce băga mâna în buzunarul unei femei după ce aceasta scosese bani de la un bancomat.

Doi ofițeri de poliție din West Midlands care patrulau în piață l-au arestat pe sub suspiciunea de tentativă de furt. A fost audiat şi a explicat ce face: fură, pentru că asta e ceea ce ştie să facă un hoţ: "Un muncitor trebuie să lucreze, un hoț trebuie să fure.", le-a spus el polițiștilor.
 
La poliţie, românul a recunoscut că furase de la zeci de persoane. Iar fetiţei de 11 ani reuşise să âi desfacă rucsacul, căutând înăuntru, însă nu era nimic de furat acolo.

Trică Niculescu a fost condmanat la de opt luni opt luni de închisoare, iar după ispăşirea pedepsei va fi extrădat şi trimis în România.