Ministerul Public din Italia a cerut 20 de ani de închisoare pentru un cetățean italian, Giuseppe Signorello, de 43 de ani, din Mazara del Vallo, acuzat că l-a împușcat mortal pe românul Cristian Maftei (38 de ani) și i-a incendiat cadavrul.

Oribila crimă s-a petrecut în mai 2016, când Cristian Maftei, alături de alți cetățeni români, a fost surprins în timp ce încerca să fure plante de cannabis cultivate de doi frați, Vito și Giuseppe Signorello. 

Articolul continua dupa recomandari

Foto: Giuseppe Signorello/ Vito Signorello

Giuseppe Signorello a fost cel care a tras mai multe focuri de armă, pentru a-i alunga pe hoți, iar Cristian Maftei a căzut răpus de un glonț. După ce a văzut corpul neînsuflețit al românului, Giuseppe Signorello l-a sunat pe fratele său, Vito, şi ambii le-au cerut lucrătorilor lor, doi români – Ionut Stoica și Gheorghe Florian, să scape de cadavru.

FOTO: Ionut Stoica și Gheorghe Florian

Cadavrul lui Maftei, aproape în totalitate carbonizat, a fost găsit în data de 22 mai, la semnalarea unor fermieri, la aproximativ 800 de metri de ferma fraților Signorello. Identificarea corpului s-a făcut pe baza unor obiecte personale şi porţiuni din articolele de îmbrăcăminte, recunoscute de rudele lui Maftei, apoi confirmată de analiza ADN efectuată de Carabinierii de la Ris Messina.

În închisoare au ajuns și cei doi români care se ocupau la ferma Signorello de cultivarea de marijuana.

După descoperirea crimei, poliția locală a găsit în interiorul serelor fraţilor Signorello circa 9.000 de plante de canabis, iar, într-un depozit, aproximativ 33 de kilograme de marijuana uscată.