Un român care a ucis în bătaie un alt bărbat, în Italia, a fost arestat de poliţia locală. Ucigaşul şi-a abandonat victima într-un pasaj subteran şi a fugit. A fost încătuşat la 2 săptămâni de la crima comisă.

Odată cu arestarea românului de 37 de ani, poliţiştii italieni au reuşit să rezolve misterul crimei comise în Grosseto, o comună din estul ţării.

Articolul continua dupa recomandari

Victimă crimei a fost un bărbat fără adăpost originar din Moldova, Petru Leorda. Omul a fost găsit mort într-un pasaj subteran care leagă două străzi din localitate, pe 25 decembrie.

Românul a fugit după ce a comis crima

Cadavrul era plin de răni, inclusiv la faţă, şi avea multiple fracturi la coaste. Potrivit anchetatorilor, citaţi de ziarul italian ilgiunco.net, victima în vârstă de 60 de ani a fost ucisă în bătaie şi abandonată.

Anchetatorii au reuşit să-l identifice pe ucigaşul român după 2 săptămâni, în care au analizat numeroase înregistrări de pe camerele de supraveghere din zonă. L-au găsit pe ucigaş într-o altă zonă a oraşului. Alţi doi români, şi ei oameni fără adăpost, care locuiau împreună cu victima, au fost identificaţi şi interogaţi de anchetatori, dar nu au fost puşi sub acuzare.

Potrivit procurorilor italieni, a fost vorba despre un scandal care a pornit între ucigaş şi victimă, foarte probabil, în urma consumului de alcool.