Constantin, un român de 40 de ani, a fost prins când încerca să păcălească un serviciu de asigurări din Irlanda cu 60.000 de euro.

Românul a acuzat că, în 2016, a fost victima unui accident de circulaţie în apropiere de Dublin, fiind lovit de o maşină în momentul în care se afla pe bicicletă.

Articolul continua dupa recomandari

Conform Irish Times, cum maşina cu pricina nu a fost găsită, Constantin şi-a îndreptat atenţia către serviciul public de asigurări.

A acuzat că a suferit răni serioase la spate, care i-au transformat viaţa într-un coşmar, şi că nu se mai poate deplasa fără cârje sau fără ajutorul unui cărucior.

A solicitat daune în valoare de 60.000 de euro, însă autorităţile irlandeze au demarat o anchetă pentru a se stabili dacă într-adevăr povestea românului se adevereşte.

Iar anchetatorii au dat publicităţii filmuleţe care arată că, de fapt, Constantin are doar intenţia de a obţine banii respectivi în mod ilegal.

Într-unul dintre videoclipuri se vede cum românul se deplasează fără probleme prin centrul oraşului, îşi plimbă câinele, face jogging şi urcă fără probleme în maşină căruciorul şi cârjele utilizate pentru a impresiona Comisia medicală care ar fi trebuit să confirme gravitatea problemelor de sănătate de care suferă românul.

Prins că are intenţii nepotrivite, Constantin şi-a retras plângerea, însă acum serviciul de asigurări solicită din partea românului plata cheltuielilor efectuate pentru a demonta cazul lui Constantin.