Un român care a făcut închisoare pe nedrept în Italia, 40 de zile, în urma unor acuzații false, nu a primit compensații, deși era nevinovat. În urma încarcerării, tânărul de 35 de ani a pierdut totul în Italia și a fost nevoit să vină în România, însă un tribunal din Brescia i-a refuzat cererea de despăgubire.

Pentru Petrișor, un român de 35 de ani, drama a început pe 1 octombrie 2016. A ajuns în închisoare fiind acuzat că a agresat sexual o vecină - o bătrână italiancă, pe atunci în vârstă 87 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

Românul, victima unui înscenări

Chiar bătrâna, Angela Betella, s-a dus la poliție. Potrivit ziarului Il Giorno, italianca a spus că românul s-a furișat noaptea în casa ei din Castelcovati, a luat un cuțit din bucătărie și a intrat în camera ei, surprinzând-o în timp ce dormea. Bătrâna a susținut că, sub amenințarea armei, a fost abuzată de tânăr.

Petrișor a stat 40 de zile în închisoare, până când analizele ADN au dovedit că este nevinovat. Ba mai mult, în urma investigațiilor, polițiștii italieni au descoperit că întreaga poveste era o invenție a bătrânei, pusă la cale cu un alt vecin, italianul Pietro Preti, de 72 de ani, care-i era și amant. Cei doi i-au înscenat românului acest plan diabolic, pentru că au avut unele neînțelegeri, între vecini.

Șomer din cauza închisorii

Românul a fost eliberat din închisoare, însă, pentru el, deja totul era pierdut. Tânărul și-a pierdut locul de muncă pe care-l avea la o fabrică din zona Bergamo. S-a văzut nevoit să abandoneze viața în Italia și se întoarcă în România cu soția și copiii.

Petrișor a încercat să obțină însă despăgubiri în justiție, cerând 25 de mii de Euro pentru tot ce a pățit. Acum însă, Curtea de Apel din Brescia a dat verdictul, însă i-a refuzat orice compensație deși a stat nevinovat în închisoare. Motivul a fost explicat pentru TGCOM 24 de către avocatul românului, Cristian Mongodi.

"Potrivit judecătorului, clientul meu nu a fost găsit imediat de carabinieri când aceștia au venit să-l aresteze. În realitate, nu era dispărut, ci pur și simplu s-a mutat la un văr. Trei zile mai târziu el s-a dus la serviciu, normal, așa că nu a avut nicio intenție de a se ascunde. Dar tribunalul a considerat că această întârziere a încetinit investigația”, a declarat avocatul.

Conform Il Giorno, bătrâna (acum de 90 de ani) și vecinul ei care i-au înscenat românului toată povestea au fost vizați de un proces sub acuzația de calomnie în formă agravată. Petrișor însă a refuzat să se constituie parte civilă în acest proces și a rămas în România.