Un român e judecat în Franţa şi poate fi condamnat pe viaţă, după ce bebeluşul lui a trăit doar 46 de zile. Mama copilului, tot româncă, e şi ea acuzată în acelaşi proces. Cei doi nu mai sunt împreună şi acuzele care li se aduc sunt îngrozitoare.

Bebeluşul celor doi se numea Amber, varianta feminină de la Ambroise, Nemurire, dar a avut o viaţă scurtă şi chinuită. Născut la 5 aprilie 2015, el a murit la 21 mai. Procesul morţii sale a început miercuri, la Curtea din Pas-de-Calais. Alexandru D,, 28 de ani, tatăl micuţeii, este un orfan român adoptat în Franţa în urmă cu mulţi ani. Fosta sa parteneră de viaţă, tot o româncă, Laura H., 23 de ani, a crescut şi ea într-o instituţie de asistenţă pentru copii din familii dezorganizate.

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi s-au cunoscut pe internet şi în 2013 s-au mutat împreună. Fără vreo diplomă, cei doi se chinuiau să îşi găsească de lucru şi făceau fel de fel de cursuri. Imediat după naşterea micuţei Amber, cei doi au fost pur şi simplu depăşiţi de situaţie. Copleşiţi de plânsetele bebeluşului, ei merg la un centru de asistenţă şi acolo primesc sfaturi.

Apoi lucrurile se agravează şi copila e supusă unui tratament inuman. Medicii care au găsit-o moartă şi au examinat-o s-au îngrozit. Avea urme de violenţă, mai multe vânătăi pe corp, fusese scuturată fiind ţinută de glezne şi lovită de un dulap.

Pe 16 mai cei doi părinţi cheamă de urgenţă salvarea. Bebeluşul e spitalizat, inconştient. Medicii nu mai pot face nimic şi micuţa Amber moare pe 21 mai.

La prima audiere în faţa Curţii, tatăl şi-a recunoscut toate faptele şi spune că în cei peste doi ani de când e reţinut a avut timp să îşi dea seama cât a greşit şi regretă totul. El mai susţine că Laura, mama bebeluşei, nu avea ce face, pentru că el era violent şi cu ea, daca încerca să intervină.

Profilul psihologic al lui Alexandru e unul care ar putea să îi fie de folos la tribunal, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla el riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.