Un român care îngrijea o plantație de marijuana sere, în Sicilia, este căutat de poliția italiană. Anchetatorii au făcut o captură de 25 de milioane de Euro, în urma unui raid de amploare.

Afacerea ilegală a fost pusă la cale de un italian de 52 de ani, VA, administrator al unei firme care cultiva flori. Producția în schimb a fost organizată și dezvoltată de un român de 53 de ani, cu inițialele O.C.R., managerul unui fond agricol din zonă, care a devenit complicele italianului.

Articolul continua dupa recomandari

În patru sere din localitatea Santa Croce di Camerina au fost cultivate astfel plante de cannabis, care erau mascate de celelalte sere în care se dezvolta platația legală cu flori.

Afacerea cu droguri a italianului și a românului a fost descoperită de carabienierii din Ragusa, care au monitorizat activitatea celor doi timp de mai multe luni.

În urma unui raid, oamenii legii au descoperit că în cele 4 sere erau 7 mii de plante de cannabis, spune rainews.it. Întreaga plantație de marijuana a fost estimată la aproximativ 25 de milioane de Euro.

Italianul a fost arestat imediat după ce a venit în Catania, cu un avion de la București. Potrivit La Siciliaweb, în schimb, românul a reușit să fugă după raidul de la plantația de marijuana și e căutat acum de polițiștii italieni.