Un român în vârstă de 33 de ani, din Italia, a fost trimis în judecată pentru o postare de pe Facebook în care a insultat un poliţist italian care a murit într-un accident rutier.

Românul a scris numeroase cuvinte jignitoare la adresa poliţistului Angelo Spadaro, agentul care şi-a pierdut viaţa în urmă cu câteva zile în urma unui accident pe autostrada Catania - Messina.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţiştii şi procurorii din Agrigento au deschis o anchetă, după ce chiar premierul Mateo Salvini a cerut ca cel care l-a insultat pe poliţistul mort în accident să fie cercetat şi să plătească pentru insultele aduse.

Drept urmare, autorul postării a fost identificat în persoana unui român în vârstă de 33 de ani, acesta fiind deja trimis în judecată pentru postarea de pe reţeaua de socializare.

Poliţistul Angelo Spadaro şi-a pierdut viaţa marţi seară, după ce maşina sa a fost spulberată de un TIR pe autostradă, în timp ce agentul acorda primele îngrijiri medicale unor persoane implicate într-un alt accident, notează corriereagrigento.it.