Un român a accelerat la maxim şi s-a năpustit cu maşina asupra a 200 de români, într-un parc din Milano. Alţi doi conaţionali erau alături de ei într-un Volvo înmatriculat în Bulgaria. Şoferul a fost arestat, ceilalţi doi bărbaţi au fugit şi sunt căutaţi de Poliţie.

Sâmbătă, la ora 13.30, 200 de români de origine romă, între care foarte multe femei şi foarte mulţi copii, s-au adunat pe spaţiile verzic are formează un parc pe via degli Apuli, din Milano. O maşină a intrat pe trotuar, şoferul a accelerat la maxim şi s-a năpustit asupra celor de pe iarbă.

Articolul continua dupa recomandari

Din fericire, roţile s-au blocat în parcelele de flori şi cei vizaţi de atac s-au putut feri. Maşina s-a oprit apoi şi cei trei români din ea, tot romi, au fost atacaţi cu furie de cei pe care încercaseră să îi lovească cu maşina.

Vezi 5 imagini în Galerie

Poliţia italiană a intervenit rapid cu 10 maşini şi două echipaje de trupe speciale mobile. Şoferul autoturismului Volvo a fost arestat, cumva din fericire pentru el, pentru că altfel risca să fie linşat. Ceilalţi doi bărbaţi din maşină au reuşit să fugă.

Poliţia a stabilit că atacul a fost generat de rivalitatea dintre mai multe clanuri de romi stabilite în Milano. Astfel, au avut loc mai multe descinderi în locaţiile unde sunt stabiliţi capii acestor clanuri. 13 persoane au fost duse la audieri, iar şoferul care a atacat a fost reţinut în custodia Poliţiei.