Magistraţii unui tribunal din Valencia l-au condamnat la închisoare pe viaţă pe Laurenţiu, românul de 30 de ani care, în noiembrie 2017, şi-a ucis fiica de numai doi ani.

Tragedia s-a petrecut în localitatea Alzira. În ziua respectivă, bărbatul se afla singur cu fetiţa în casă.

Articolul continua dupa recomandari

Român condamnat la închisoare pe viaţă în Spania

Conform Levante El Mercantil Valenciano, Laurenţiu i-a tăiat gâtul fetiţei, iar apoi s-a aruncat de la etaj.

A căzut pe o maşină, astfel că a suferit răni minore. A avut puterea să alerge spre un local din apropiere şi să anunţe ce a făcut.

Ancheta a scos la iveală lucruri extrem de tulburătoare. Soţia lui Laurenţiu, tot româncă, l-a ameninţat cu divorţul, moment în care bărbatul ar fi suferit o cădere nervoasă.

A ameninţat-o pe femeie în mai multe rânduri că, dacă nu vor forma o familie împreună, femeia nu va mai avea cu cine să formeze o familie.

Mama copilului ucis de român este în tratament psihiatric permanent

A încercat să joace cartea "nebuniei" la proces, însă juraţii au stabilit că bărbatul a acţionat în mod conştient.

De asemenea, în regiunea Valencia rareori se acordă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă, dar în acest caz s-a stabilit că acţiunea românului a fost una deosebit de gravă, respectiv de o cruzime maximă.

Astfel, s-a stabilit ca Laurenţiu să fie condamnat la închisoare pe viaţă. Cum însă este doar prima sentinţă, ar putea scăpa la apel cu o pedeapsă mai blândă.

Fosta soţie a lui Laurenţiu, mama copilului ucis, se afla de atunci sub tratament psihiatric permanent, iar la ultimul termen din proces a leşinat.