Gabriel Safta, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat de instanţa britanică la 16 luni de puşcărie, după ce sângele acestuia a fost descoperit la locul unui jaf ratat. El s-a tăiat într-un geam şi a fost singurul prins dintre cele 8 persoane, toţi români, potrivit autorităţilor britanice.

Safta şi ceilalţi din bandă au intrat prin efracţie într-un depozit din Wolverhampton, unde se afla un număr foarte mare de lingouri din aur. Dacă nu ar fi eşuat în tentativa lor, ar fi fost, probabil, una dintre cele mai mari lovituri din istorie.

Articolul continua dupa recomandari

Român condamnat în Anglia, pentru o tentativă eşuată de jaf

Gabriel Safta, un membru al unei bande de hoţi români a fost prins după un jaf eşuat, care viza furtul unui număr mare de lingouri de aur. El a fost prins şi închis 12 luni mai târziu, pentru că a lăsat urme de sânge la fața locului, putând fi astfel identificat, precizează manchestereveningnews.co.uk.

Gabriel Safta, în vârstă de 21 de ani, s-a tăiat în timp ce intra într-un depozit din Wolverhampton, pe 23 octombrie anul trecut. El a fost arestat aproape un an mai târziu, pe 10 octombrie 2019, la Dover Docks, în timp ce încerca să părăsească țara.

ADN-ul lui Safta se afla deja în baza de date a poliției, deoarece avea o condamnare anterioară.

Potrivit presei britanice, dacă lovitura bandei de români ar fi reuşit, aceştia ar fi fost acum oameni putred de bogaţi. Ei nu au putut să-şi ducă la bun sfârşit planul, fiind surprinşi de paznici şi nevoiţi să fugă.