Magistraţii de la Tribunalul din Perth, Marea Britanie, au decis condamnarea la muncă în folosul comunităţii a lui Remus Groza, român acuzat că a exploatat doi conaţionali la cules de cartofi.

Remus Groza, 31 de ani, le-a promis lui Dan Dragomir, 44 de ani, şi Gheorghe Sandu, 33 de ani, că îi duce la muncă în Marea Britanie.

Articolul continua dupa recomandari

Român din Marea Britanie, condamnat pentru exploatarea unor conaţionali

Conform The Times, ajunşi în Regat, cei doi au fost deposedaţi de actele de identitate şi puşi să lucreze la cules de cartofi, în condiţii total nepotrivite.

Cei doi au lucrat timp de aproape două luni. Au fost plătiţi doar cu câte o liră sterlină pe zi, deşi munceau câte 12 ore pe zi. În plus, ei dormeau pe saltele şi mâncau doar cartofi din cei culeşi în ziua respectivă.

Autorităţile au aflat de situaţie şi l-au trimis pe Remus Groza în faţa magistraţilor.

Românul a scăpat relativ ieftin. Trebuie să împartă profitul obţinut celor doi conaţionali exploataţi. În plus, el va efectua 300 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Culmea, magistraţii i-au transmis că munca în folosul comunităţii poate îl va ajuta să înţeleagă prin ce au trecut cei pe care i-a exploatat.