Sunt zile negre pentru o familie de români din Italia. Un tânăr de 31 de ani şi prietenul său italian sunt dispăruţi de aproape 4 zile în Atlantic. Antonio şi Aldo se întorceau din Martinica, spre Italia, la bordul unei ambarcaţiuni de doar 14 metri când au transmis un mesaj SOS.

În vârstă de 31 , respectiv 53 de ani, Aldo şi Antonio sunt îndrăgostiţi de apă şi de aventură. Sunt ani de când străbat mările împreună, iar pe 7 aprilie au plecat să traverseze Atlanticul.

Articolul continua dupa recomandari

Pe 30 aprilie erau la 5 kilometri distanţă de Maroc şi îşi continuau drumul spre Gibraltar. 

IOAN VOINEA, tatăl lui Antonio:
Duminică am vorbit cu el, eu. Şi soţia a vorbit sâmbătă. Era totul bine, era perfect! Erau pe o insulă, deja ajunşi acolo, ne-a trimis şi nişte fotografii.

Un mesaj generat prin satelit a alertat familiile celor doi şi paza de coastă portugheză pe 2 mai. De atunci, nimeni nu mai ştie nimic.

ROSA CILANO, soţia italianului:
Eu am fost contactată prin sms. Pe 1 mai la miezul nopţii, la unu şi jumătate. A fost ultimul mesaj pe care l-am primit de la jurnalul de bord al ambarcaţiunii.

IOAN VOINEA, tatăl lui Antonio: 

Şapte nave şi un avion militar, un elicopter îi caută. S-au găsit obiecte, dar nu se ştie apartenenţa. 

ALICE VOINEA, sora lui Antonio:

Noi acum sperăm să nu se fi întâmplat nimic cu barca, să fi căzut doar telefonul în apă.

Antonio era în şcoala primară când, împreună cu părinţii şi cei doi fraţi a plecat din România în Italia. De câţiva ani, s-a mutat însă în Canare unde deţine un restaurant, împreună cu iubita lui. Tânăra nu a făcut niciun comentariu. Soţia lui Aldo Cilano a făcut un apel şi în numele ei.

ROSA CILANO, soţia italianului:
Sunt acolo. Pur şi simplu aşteaptă ca noi să ajungem. Nu abandonaţi căutările şi luptaţi până îi găsiţi, vă rog!