Un român a fost decorat în Franța, după ce a ajutat la prinderea unui infractor fugar. Bogdan Seceleanu a primit medalia de la polițiștii care îl urmăreau pe adolescentul infractor.

Urmărirea a avut loc în orașul Potiers din Franța. Un adolescent de 15 ani, care evadase de 3 luni de la un centru de detenție pentru minori a furat o mașină și, cu poliția pe urme, a încercat să scape.

Articolul continua dupa recomandari

În timpul urmăririi, polițiștii au reușit să scoată din funcțiune mașina fugarului. Adolescentul și-a continuat însă cursa pe jos. A fugit până în apropierea unui râu și a sărit în apă, trecând pe malul celălalt, spune France 3.

Acolo se afla la pescuit Bogdan Seceleanu, un român stabilit în Franța. Tânărul a încercat să dea o mână de ajutor poliției. L-a observat pe adolescentul fugar când s-a ascuns într-un tufiș. I-a alertat pe polițiști, care au reușit să-l încolțească și să-l prindă pe fugar.

Potrivit francebleu.fr, inițial, polițiștii au crezut că Bogdan e un complice al fugarului și l-au arestat și pe el. Apoi, când și-au dat seama că românul le-a fost de mare ajutor, i-au dat o medalie.