Un tânăr român, proprietarul unui bar din Roma, a fost bătut cu bestialitate de membrii unui clan mafiot, el având nevoie de opt zile de îngrijiri medicale.

Ziarul La Repubblica povestește pe larg incidentul petrecut, pe 1 aprilie, în duminica Paștelui catolic, în tr-un bar din Roma, deținut de un român.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit sursei citate, doi membri ai clanului Casamonica, o organizație criminală din Roma care operează în zona Castelli Romani și pe litoralul regiunii Lazio, au intrat în bar și, deranjați că o femeie le-a făcut observație să stea la rând, au luat-o la bătaie, lovind-o cu o curea.

„Românii ăștia de rahat, nu-i suport nicicum”

Potrivit sursei citate, acestea sunt vorbele lui Antonio Casamonica, în vârstă de 26 de ani, care are la activ diferite condamnări penale pentru șantaj și fals, plus un proces pentru evaziune fiscală.

Antonio Casamonica și vărul său, Alfredo Di Silvio, au comandat țigări, pretinzând să fie serviți imediat.

Barmanul și totodată proprietarul barului, un tânăr român, nu aude pretențiile vociferate de mafioți iar „boss-ul” Antonio Casamonica nu tolerează așa ceva: „Românii ăștia de rahat, nu-i suport nicicum”, strigă tânărul mafiot către vărul său.

Tânăra femeie din spatele lui Casamonica îndrăznește atunci să se revolte și îi spune: „Dacă nu vă place barul, mergeți în altă parte”. Imediat după ce curajoasa femeie a rostit aceste vorbe, a început infernul.

Antonio Casamonica smulge ochelarii femeii cu o mână și îi aruncă în spatele barului apoi își scoate cureaua și i-o dă vărului său. Încep apoi să o lovească fără milă pe tânăra femeie cu cureaua dar și cu pumnii și picioarele.

Nimeni nu îndrăznește să intervină și să o apere de aceste bestii pe biata femeie. Cei doi îi smulg victimei neputincioase telefonul din mână și în timp ce ea se târăște la pământ, cerându-le să-i dea telefonul înapoi, aceștia îl aruncă înspre ea și o avertizează: „Dacă chemi poliția, te omorâm”. Același mesaj este valabil pentru toți cei prezenți în local.

În scurt timp barul se golește iar în interior mai rămâne doar conaționalul nostru care acordă primul ajutor femeii agresate și pe care o sfătuiește să plece. Fiindcă știa sigur că mafioții se vor întoarce.

„Acum barul ăsta trebuie să-l închizi, altfel ești mort”

După jumătate de oră Alfredo Di Silvio se întoarce în bar împreună cu fratele său dar acum ținta lor este tânărul român care gestionează barul. După ce sparg vitrina și răstoarnă mese și scaune, cei doi mafioți poruncesc amenințător: „Aici comandăm noi, nu uita asta. Asta e zona noastră. Acum barul ăsta trebuie să-l închizi, altfel ești mort”.

Nici de această dată nu intervine nimeni. Sunt cinci clienți în bar care joacă la aparatele de poker electronic dar niciunul nu îndrăznește să arunce măcar o privire către cei doi frați mafioți. Între timp unul dintre frații Di Silvio îl lovește pe conaționalul nostru cu o sticlă în cap iar acesta cade la pământ cu fața acoperită de sânge. Stropii de sânge sar pe zidul de lângă el și se scurg încet în jos iar bărbatul român se simte de parcă a explodat o bombă în preajma sa.

În urma incidentului, femeia agresată a avut nevoie de 30 de îngrijiri medicale, în timp ce proprietarul barului de opt zile.