Un român de 28 de ani conducea un Fiat Ducato în Germania. Poliţiştii l-au oprit şi au trimis maşina la casat, constatând nu mai puţin de 61 de defecţiuni tehnice. Românul s-a ales cu dosar penal.

Poliţia din Ratingen a oprit marţi de dimineaţă la control un Fiat Ducato, după ce agenţii au văzut că duba arăta îngrozitor. Avea pete de rugină pe caroserie, pe şasiu, îi lipsea un far şi pierdea ulei, neavând deloc lichid de frână.

Articolul continua dupa recomandari

Românul, rezident în Warendorf, a fost apoi legitimat şi le-a spus poliţiştilor că şi-a uitat permisul de conducere în ţară. Agenţii au verificat baza de date şi au descoperit că de fapt românul nu avea niciun fel de permis de conducere. Aşa că i-au făcut dosar penal pentru conducere fără licenţă.

Apoi Fiat-ul a fost dus într-un centru de testare şi acolo un expert a descoperit nu mai puţin de 61 de defecţiuni majore la vehicul. Deficienţe la frâne, rugină pe caroserie şi cadru, suspensiile şi farurile defecte, au fost numai câteva dintre lipsuri. Concluzia finală a fost că maşina e total nesigură pentru a circula pe şosele.

Poliţiştii au decis atunci scoaterea definitivă din circulaţie a maşinii, radierea sa şi au trimis-o la casare, informează Poliţia germană, într-un comunicat.