Rio de Janeiro este în aceste zile scena celei mai importante competiţii sportive din lume, sute de mii de oameni urmărind zilnic spectacolul sportivilor prezenţi la Jocurile Olimpice. Însă, ştirile venite din Brazilia nu sunt întotdeauna bune. Astfel, Brazilia nu se dezminte şi îşi prezintă şi partea mai puţin frumoasă: infracţionalitatea.

În urmă cu doar câteva zile, ministrul portughez al Educaţiei, Tiago Brandao Rodrigues, a fost atacat şi jefuit la Ipanema, unul dintre cartierele exclusiviste din Rio. Comisariatul special pentru turişti a confirmat agresiunea într-un comunicat de presă, fără a menţiona numele oficialului atacat, precizându-se că unul dintre cei doi agresori a fost reţinut iar bunurile ministrului au fost recuperate.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit cotidianului Extra, ministrul portughez a fost atacat în faţa hotelului, sub ameninţarea cuţitului fiind obligat să predea banii, telefonul mobil şi un rucsac.

Brazilia este recunoscută ca fiind ţara din America de Sud cu cel mai ridicat nivel al criminalităţii, iar furturile şi crimele sunt "subiecte" la ordinea zilei.

Un video înregistrat la începutul anului demonstrează că cei care vor să fure nu au nicio teamă şi o fac chiar în mijlocul zilei, iar singurii care intervin sunt alţi trecători sau chiar cei jefuiţi.

În imagini se poate observa cum un grup organizat de hoţi, de cele mai multe ori fiind vorba despre minori, nu au absolut nicio jenă în a fura bijuterii, bani sau portofele chiar şi atunci când "victimele" sunt conştiente de pericol.