Românii au protestat în faţa ambasadei Norvegiei la Madrid, în semn de sprijin pentru Marius şi Ruth Bodnariu. cei doi părinţi au rămas fără cei cinci copii în urmă cu mai bine de o lună, după ce au fost acuzaţi că-i îndoctrinează religios pe cei mici. Asistenţii sociali au fost sesizaţi de directoarea şcolii unde învaţă fetele cuplului

Drama unui tată a început în urmă cu mai bine de o lună. Autorităţile din Norvegia îi acuză, pe el şi pe soţia sa, de rele tratamente şi au decis să-i ia în plasament pe cei cinci copii. De atunci au mai fost lăsaţi să-i vadă doar sub supravegherea asistenţilor sociali.

Revoltaţi de decizia autorităţilor, peste o mie de oameni au protestat în faţa ambasadei norvegiei din Madrid, potrivit celor care au organizat manifestaţia.

Manifestul nostru protest impotriva abuzurilor exercitate de guvernul norvegian asupra familiei Bodnariu. 0.11Suntem adunaţi aici, vă mulţumesc pentru solidaritatea pe care ati aratat-o si pentru că prin aceasta dovediţi că vă iubiţi compatrioţii şi vă iubiţi ţara.

Oamenii au purtat în mâini pancarte pe care erau scrise mai multe mesaje adresate autorităţilor norvegiene. "Reuniţi familia Bodnariu" şi "Norvegia, opreşte răpirea copiilor!" sunt doar două dintre acestea.

Manifestanţii au cerut Curţii Europeane a Drepturilor Omului şi Parlamentului European să investigheze cazul familiei Bodnariu. Dar au făcut un apel oficial şi către autorităţile de la OSLO.

Un protest asemănător a avut loc săptămâna trecută şi la ambasada Norvegiei din Bucureşti. Aproape trei sute de oameni au cerut ca fraţii să se întoarcă la părinţii lor.

Recomandari