Câteva zeci de persoane costumate în Moş Crăciun s-au adunat într-un orăşel din Bavaria, împreună cu însoţitorii lor tradiţionali. Evenimentul are loc în fiecare an şi a ajuns şi în Cartea Recordurilor, pentru cel mai mare număr de ajutoare ale Moşului reunite în acelaşi loc. Participanţii spun, însă, că nu recordurile sunt importante, ci bucuria pe care o aduc, de fiecare dată, pe feţele copiilor.

Însoţiţi de câţiva îngeraşi, jovialii moşi au asistat la liturghie şi au cântat chiar ei imnuri religioase în mica biserică din oraşul Murnau. Locul era cel mai potrivit pentru o asemenea adunare deoarece biserica este dedicată Sfântului Nicolae, cel de la care, potrivit cercetătorilor, a pornit povestea.

Articolul continua dupa recomandari

Joseph Meiler: Moş Crăciun este, în primul rând, un sfânt. El vine întotdeauna atunci când îl aşteaptă copiii. Iar noi nu trebuie să lăsăm să dispară credinţa.

Înaintea slujbei religioase, Moşii au străbătut orăşelul într-o procesiune solemnă. După ce fanfara locală le-a prezentat onorul, s-au aliniat pentru o fotografie oficială. Întregul ritual i-a încântat pe spectatorii mari şi mici. fanfara pe la 1.16 apoi poza

Rudi Sonnleitner: Este bucurie pură. Trebuie să punem suflet în ceea ce facem, altfel nu merge.

Tradiţia adunării din Murnau nu este foarte veche. La început, ei se mulţumeau să se întâlnească. la o bere, după ce terminau de împărţit darurile. Apoi s-au gândit că ar fi mai bine ca reuniunea să fie publică. Ideea a atras, an de an, tot mai multe personaje din regiune.

Reinhard Klein: În 2018, anul trecut, am adus 71 de Moşi Crăciun aici, la Murnau. A fost un record mondial cu care am intrat în Cartea Recordurilor

Participanţii au fost, acum, mai puţini, dar pentru ajutoarele Moşului, cel mai important este să-i bucure pe copii.