Povestea unei puştoaice din Australia şi a jucăriei sale a impresionat o lume întreagă, inclusiv pe Regina Elisabeta a II-a. Copila şi-a pierdut maimuţa de pluş când se afla în excursie la Palatul Buckingham, însă a fost hotărâtă să o recupereze. Odată ce s-a întors acasă, fetiţa nu a stat prea mult pe gânduri şi a cerut ajutorul Reginei.

Harriet este cea mai bună prietenă a micuţei Savannah. Jucăria de pluş o însoţeşte pe fetiţa de cinci ani oriunde merge, inclusiv în călătoriile în jurul lumii, pe care le face cu părinţii.

Articolul continua dupa recomandari

Când au vizitat Londra, însă, îndrăgita maimuţă s-a pierdut, şi nu oriunde, ci la Palatul Buckingham, reşedinţa reginei Elisabeta a doua.

Katie Hart, mama lui Savannah: A fost scoasă din rucsacul tatălui pentru a face câteva fotografii. A doua zi, când făceam turul oraşului cu autobuzul, mi-am dat seama şi am întrebat: "Unde este Harriet?'"

Supărată, fetiţa s-a tot gândit cum să-şi recupereze cea mai bună prietenă. Iar când s-a întors în Australia a găsit şi soluţia.

Alături de educatoarea sa, a redactat o scrisoare prin care o întreba pe regina Elisabeta a doua dacă a văzut-o pe maimuţa Harriet.

Pentru ca solicitarea să fie luată în serios, colegii de la grădiniţă au semnat-o. Apoi, Savannah a adăugat poze cu jucăria de pluş din toate călătoriile şi a trimis plicul direct la Londra.

Robyn Herringer, educatoarea lui Savannah: A fost în Europa, Africa, Egipt, America, Thailanda, în Fiji de trei ori.

Spre uimirea tuturor, după o săptămâna a primit şi vestea mult-aşteptată de la Palatul Buckingham. Ajutoarele Reginei Elisabeta a doua au trimis-o acasă pe Harriet, în siguranţă.

Însă nu singură, ci alături de un nou prieten, o jucărie botezată Rex. Câinele din pluş este un Corgi, rasa preferata a reginei Marii Britanii.