Autorităţile germane rămân în alertă, după ce persoane de origine siriană şi refugiaţi au comis patru atacuri violente într-o săptămână. Refugiatul sirian, autor al atentatului sinucigaş din sudul Germaniei, jurase supunere Statului Islamic, într-o înregistrare video găsită pe telefonul său mobil.

"El a anunțat în mod explicit că acționează în numele lui Allah. A jurat credință (liderului grupării SI) Abou Bakr al-Bagdadi (...) și a anunțat în mod expres că se răzbună pe germani pentru că aceștia se pun în calea islamului", a spus oficialul bavarez, pe baza unei prime traduceri a înregistrării video care a fost făcută în limba arabă.

Articolul continua dupa recomandari

Ministrul a mai afirmat că înregistrarea video arată clar că atacul a fost unul terorist. "Consider că după această înregistrare nu există niciun dubiu că atacul a fost unul terorist, de inspirație islamistă", a subliniat oficialul.

Potrivit poliției germane, atacatorul avea suficiente materiale pentru a mai produce o altă bombă. Bărbatul, mort în explozie, avea asupra sa și un sul de bancnote de 50 de euro la momentul atacului, a mai precizat poliția.

Suspectul sirian în vârstă de 27 de ani care și-a detonat duminică dispozitivul explozibil la Ansbach a sosit în Germania în urmă cu doi ani. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a afirmat că sirianului i s-a respins cererea de azil anul trecut și că el urma să fie expulzat în Bulgaria.