Un sondaj realizat, miercuri, cu doar câteva ore înainte de referendumul crucial pentru viitorul blocului comunitar, indică un avans de 1% pentru tabăra care susţine ieşirea din UE. Între timp, 9% din alegători rămân indecişi, iar o diferenţă de 1% cade în marja de eroare a sondajului.

Realizatorii sondajului susţin că cele două tabere sunt aproape la egalitate, dacă luăm în considerare marja de eroare.

Articolul continua dupa recomandari

”Asta pune cele două tabere la egalitate, cu rezultate care intră în marja de eroare, în ciuda faptului că am mărit eşantionul”.

Sondajul a fost bazat pe 3.011 interviuri realizate în perioada 20-22 iunie.

Joi, britanicii sunt chemaţi la urne pentru a decide dacă vor sau nu să rămână în UE, însă decizia lor nu va fi una simplă, iar consecinţele se vor resimţi în toate statele membre.

Aproximativ 45 de milioane de britanici au dreptul să voteze în 382 de circumscripţii în "Referendumul cu privire la apartenenţa Regatului Unit la Uniunea Europeană". Însă, doar cetăţenii UE rezidenţi britanici în Irlanda, Malta şi Cipru se califică să voteze cu această ocazie.

Urnele se deschid la ora locală 7.00 (9.00 ora României) şi se închid la ora locală 22.00 (00.00 ora României). Primele rezultate locale sunt aşteptate două ore mai târziu. Între timp, rezultatele oficiale vor fi anunţate abia vineri.

Sursa: News.ro