Ministerul de Externe a avut prima reacţie după accidentul îngrozitor din Ungaria în care un microbuz cu români s-a izbit violent de un autoturism şi apoi s-a răsturnat.

"Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții oficiului consular, opt cetățeni români au fost răniți în urma accidentului. Dintre aceștia, șase au primit îngrijiri la fața locului, iar ceilalți doi au suferit răni grave și au fost transportați la o unitate medicală din zonă pentru asistență medicală de specialitate", a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Articolul continua dupa recomandari

Accidentul a avut loc pe drumul naţional 42 din Ungaria, între localităţile Berettyóújfalu şi Mezőpeterd, în apropiere de graniţa cu România.

Potrivit primelor informaţii, şoferul microbuzului în care se aflau românii a pierdut controlul direcţiei, iar microbuzul a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un autoturism înmatriculat în Slovacia.

Ulterior, o altă maşină, condusă tot de un cetăţean român, a intrat în cele două maşini.

Accidentul de microbuz vine la mai bine de o lună de la carnagiul produs tot în Ungaria și în care au murit nouă români.

Pe 22 mai 2018, cei nouă români se întorceau în România, din Slovenia, iar la un moment dat, pe un drum național din Ungaria, șoferul microbuzului a intrat într-o depășire, în timp ce făcea live pe Facebook.