"Războiul e inevitabil și singura întrebare este când va începe", sunt afirmațiile șocante făcute de un oficial de rang înalt din Coreea de Nord, scrie Reuters.

Declarațiile oficialului nord-coreean intervin în contextul în care în aceste zile are loc în zona Coreei de Sud un exercițiu militar de mare amploare - “Vigilant Ace”- la care participă forțele americane și cele sud-coreene. Astfel, au fost mobilizare 230 de avioane, inclusiv cele mai avansate avioane de război, precum și numeroase alte echipamente de luptă.

Articolul continua dupa recomandari

"Aceste exerciții și amenințările venite din partea americanilor au făcut ca izbucnirea unui război să fie un lucru cert. Singura întrebare este Când va izbucni războiul? Noi nu ne dorim războiul, dar nu ne vom ascunde de el", se arată într-un comunicat, dat publicității de agenția oficială de presă KCNA.

În replică, Ministerul de Externe din China a lansat un apel la calm, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că Phenianul vrea negocieri directe cu Statele Unite pentru a primi garanții că securitatea țării nu este în pericol.