Articolul continua dupa recomandari

Peste 50 de politisti au incetat lucrul si s-au instalat in corturi, in fata Ministerului de Interne. Ei spun ca nu se vor intoarce la serviciu decat cu barba, deoarece asa le cere religia musulmana. Dar regulamentul politiei interzice purtarea barbii, tocmai pentru a-i descuraja pe islamisti sa intre in fortele de ordine. Acum, insa, dupa revolutia care l-a doborat pe Mubarak, politistii spun ca si-au castigat, si ei, dreptul la barba.

Grevistii ar putea avea castig de cauza, deoarece noul presedinte egiptean este si el, islamist. Si, bineinteles, poarta barba. Dar un fost lider al revolutiei spune ca nu vrea sa aiba de-a face cu politisti care-si afiseaza, pe propria lor fata, orientarea islamista.

Ofiterii barbosi promit ca fidelitatea fata de islam nu le va influenta activitatea profesionala. Dar disputa nu este deloc simpla: ieri, sediul din Cairo al partidului islamist a fost incercuit de militanti care au si smuls stema de la intrare. Iar cei chemati sa faca ordine au fost, bineinteles, politistii, deocamdata, fara barbi.