Imagini dramatice au fost surprinse în Hawaii, după erupția Vulcanului Kilauea. Râurile de lavă au ajuns până în localități, unde au distrus case.

2000 de oameni au fost evacuați de pe principala insulă din statul american Hawaii, după ce vulcanul Kilauea a erupt cu violență.

Articolul continua dupa recomandari

După câteva zile, râurile de lavă s-au revărsat și în zonele locuite. Imagini dramatice au fost surprinse în mai multe localități ale insulei.

Lava putea fi observată pe străzi, dar și în apropierea caselor. De altfel, 5 locuințe au fost distruse, iar altele sunt în mare pericol.

Autoritățile i-au avertizat pe localnici că gazele emanate în urma erupției pot fi toxice și că nu e recomandabil să rămână în zonă.

În regiune au fost semnalate și cutremure, cel mai mare de 6,9 pe Scara Richter. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Neputincioase în fața naturii dezlănțuite, autoritățile și locuitorii zonei speră în scăderea în intensitate a activității vulcanului Kilauea, care e unul dintre cei mai activi de pe planetă.