La mai bine de o săptămână după ce Cristina, o româncă de 24 de ani din Lepe, Spania, a fost ucisă sălbatic chiar de tatăl fetiţelor sale, de 2 şi 5 ani, povestea cunoaşte o răsturnare de situaţie dramatică. Sora victimei, Emilia, a ajuns la Lepe şi a luat o decizie clară.

Conform presei iberice, aceasta a cerut custodia fetelor, dar şi repatrierea corpului Cristinei. Iniţial, familia acesteia din România şi-a declinat intenţia de a o repatria, susţinând că nu are bani pentru asta. Comunitatea locală şi cea a românilor din Huelva au strâns suma necesară pentru a o aduce în Spania pe Emilia, ca să asiste la funeraliile din Lepe.

Articolul continua dupa recomandari

Numai că, odată ajunsă în Spania, aceasta a cerut să fie repatriat corpul Cristinei, solicitând ajutor din partea celor care o aduseseră acolo. E nevoie acum de 6.900 de euro. Mai mult, Emilia va solicita luni custodia fetiţelor de 5 şi 2 ani, rămase orfane de mamă.

Copilele sunt într-un centru special de îngrijire a copiilor aflaţi în dificultate şi mai multe zeci de familii de spanioli şi români din Lepe şi-au exprimat intenţia de a le înfia. "Tot ce mai pot face pentru sora mea este să am grijă de fiicele ei şi să le cresc.", a declarat Emilia. Aceasta are un loc de muncă stabil în România, e căsătorită şi este, la rândul ei, mama unui băieţel de 4 ani.

Juridic, situaţia e destul de încâlcită, deoarece fiica cea mică a Cristinei are cetăţenie spaniolă, fiind născută în Lepe. Dar intenţia autorităţilor iberice este de a nu le despărţi pe fete, astfel că sunt şanse mari ca cererea de a le înfia pe care Cristina o va depunde la Junta de Andalusia să primească un răspuns favorabil.

Iniţial, autorităţile fuseseră informate că nicio rudă a mamei, nici a tatălui, nu inteţionează să solicite custodia fetiţelor.

O tânără româncă a fost ucisă în Lepe (provincia Huelva) de fostul său partener, de asemenea de naționalitate română, cu care avea două fetițe. Cristina M., era din Buzău și ar fi împlinit 25 de ani pe 15 iulie.