Cazul Cristinei Mihaela Condrea, românca de 29 de ani ce a fost sechestrată și abuzată timp de zece ani de un italian, a impresionat o lume întreagă.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit presei italiene, românca a trecut prin chinuri inimaginabile timp de 10 ani, după ce soția lui Aloisio Francesco Rosario Giordano, pe care trebuia să o îngrijească, a murit. Timp de zece ani, tânăra a fost violată, ținută legată de pat, bătută, tăiată, cusută cu gută şi obligată să-şi mănânce propriile fecale. Din relațiile cu italianul s-au născut doi copii, care stăteau în aceleași condiții insalubre cu mama lor. Cei trei au fost găsiți într-o baracă, fără lumină, fără minime condiții de igienă, înconjurați de șobolani și insecte.

Însă, acum, unul dintre avocații lui Aloisio Francesco Rosario Giordano, Salvatore Sisca, face declarații haluncinante.

Vezi 3 imagini în Galerie

Acesta ar fi declarat, pentru LaCNews24, că italianul reținut deja de poliție respinge acuzațiile de maltratare, sclavagism și violență sexuală repetată.

Salvatore Sisca susține că presa a denaturat situația de fapt și că baraca respectivă era doar o locuință provizorie. "Aloisio nu lucra de patru sau cinci ani, cu excepția verii trecute, când a fost grădinar la o reședință, unde stătea cu partenera și copiii lui. În acea baracă stăteau provizoriu, își căutau o casă", a explicat avocatul.

Acesta a adăugat că italianul neagă și acuzațiile de violență sexuală. "Nu este adevărat că au existat fapte de violență sexuală asupra partenerei lui și că aceasta a fost lipsită de libertate. Nu este adevărat că a fost găsită legată. A fost găsit închisă pentru că el plecase să-și ia fiul de la școală. Deoarece trăia în spațiu deschis, femeii îi era frică și închide ușa cu o încuietoare. Ea a cerut-o să fie închisă", a mai spus avocatul.

Pe de altă parte, anchetatorii au descoperit că nici măcar mama și sora italianului nu știau de existența femeii și a copiilor acesteia, deoarece bărbatul și-a luat toate măsurile necesare pentru a o ascunde. Cristina Condrea nu putea ieși din casă decât cu el și era ascunsă într-o mașină ale cărei ferestre erau acoperite cu perdele.

Vezi 3 imagini în Galerie

Potrivit lacnews24.it, românca le-ar fi povestit anchetatorilor că a fost abordată de Aloisio Francesco Rosario Giordano în urmă cu zece ani, sub pretextul de a-i îngriji mama, dar că de fapt era vorba despre soția acestuia, care era bolnavă de cancer osos.

Cristina susține că încă de la început a asistat la scene de violență ale căror victimă era chiar soția italianului, dar că nu și-a imaginat că îi va veni și ei rândul.