Misterul zborului Malaysia Airlines se adânceşte. La mai bine de patru ani după dispariţia aeronavei în care se aflau 239 de oameni, raportul final al investigaţiilor stârneşte din nou nelinişte printre familiile celor dispăruţi. Concluzia specialiştilor este că nu au niciun indiciu despre locul unde s-ar putea afla epava avionului dispărut.

Raportul oficial cuprinde 1.500 de pagini, dar niciun răspuns. Anchetatorii recunosc că nu au putut stabili împrejurările dispariţiei aeronavei maleziene. Specialiştii consideră că avionul Boeing 777 era în stare bună de funcţionare. Ei confirmă şi că aeronava a rămas în aer şapte ore după ce traseul ei a fost modificat cu bună ştiinţă, din motive încă necunoscute.

Articolul continua dupa recomandari

Concluziile anchetatorilor nu i-au mulţumit pe cei rămaşi în urma pasagerilor dispăruţi. Rudele sunt revoltate că misterioasa dispariţie nu a fost elucidată nici după mai bine de patru ani. În plus, din raport reiese că autorităţile nu au acţionat corespunzător după ce s-a pierdut contactul cu aeronava.

"Sunt confuză. Nimic nu a ieşit la iveală şi, din nou, nu ni s-a oferit niciun răspuns. Este inacceptabil. Este ridicol ca un Boeing 777 să fie dispărut pentru atât de mult timp şi nimeni să nu aibă nicio idee despre unde s-ar putea afla şi ce s-a întâmplat", a spus soția unui pasager dispărut.

Aeronava cu 239 de oameni la bord a dispărut la 8 martie 2014 deasupra Oceanului Indian. De atunci au avut loc numeroase operaţiuni de căutare, însă avionul rămâne dispărut fără urmă.