A fost o nouă noapte fierbinte în Catalonia, peste o jumătate de milion de persoane protestând împotriva deciziei instanţei de a-i condamna la ani grei de închisoare pe liderii care, în 2017, au cerut independenţa Cataloniei.

Spiritele au degenerat rapid, după ce protestatarii au luat cu asalt principalele intrări în oraş, dar şi centrul capitalei Cataloniei.

Articolul continua dupa recomandari

Sute de poliţişti răniţi de la izbucnirea conflictului din Catalonia

Conform El Pais, zeci de persoane au fost rănite în urma incidentelor violente petrecute în Barcelona dar, pentru prima dată de la izbucnirea conflictului, probleme serioase s-au înregistrat şi în alte oraşe precum Tarragona sau Lleida.

Un bilanţ provizoriu arată că, începând de luni, de când au izbucnit incidentele, 207 poliţişti au fost răniţi, 800 de containere şi peste 100 de maşini au fost incendiate, iar peste 120 de persoane au fost reţinute.

Vineri seara, poliţiştii din Barcelona au folosit, pentru prima dată, tunurile cu apă pentru a evacua mai multe localităţi.

Vă reamintim că lideri ai mişcărilor care solicită independenţa Cataloniei au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 9 şi 13 ani de închisoare pentru evenimentele din 2017.