Un martor a reuşit să filmeze cu telefonul mobil momentul exploziei unei rachete nucleare, pe 10 august, la o bază navală din regiunea Arhanghelsk, Rusia.

Pe imagini se poate observa cum, înainte de explozie, în zonă se vede un fum dens, semn al unui incendiu.

Articolul continua dupa recomandari

Câteva secunde mai târziu, o explozie uriaşă a zguduit pământul, iar după formarea unei mingi de foc a apărut şi un nor de fum de tip 'ciupercă', specific unei explozii nucleare.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de autorităţile ruse, cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziei rachetei nucleare.

Ulterior exploziei, autorităţile au anunţat că nu există risc de contaminare radioactivă, chiar dacă o femeie dintr-o localitate apropiată de locul exploziei a confirmat pentru jurnalişti că autorităţile au recomandat localnicilor să consume iod, substanță folosită pentru atenuarea efectelor expunerii la radiații.

Ieri, autorităţile din România au transmis, printr-un comunicat de presă, că nu au fost detectate creşteri ale radioactivităţii pe teritoriul ţării, după ce un mesaj de alertă s-a răspândit pe WhatsApp şi a stârnit panică.