O nouă provocare extrem de periculoasă, "Shell on", a luat cu asalt reţelele de socializare. Adolescenţii îşi dau unii altora sarcini, se filmează şi postează imaginile pe internet.

Noul trend denumit "Shell on", care a luat naştere pe reţeaua socială Snapchat, este un joc bolnav care pune în pericol vieţile tinerilor. 

Articolul continua dupa recomandari

Adolescenţii se provoacă între ei să mănânce ambalaje din plastic, cutii de carton şi fructe cu tot cu coajă, filmându-se şi postând clipurile pe Snapchat.

Chiar dacă această provocare nu este la fel de periculoasă precum "Tide Pod Challenge", în care adolescenţii erau îndemnaţi să mănânce capsule cu detergent, doctorii avertizează că plasticul sau alte obiecte necomestibile pot fi foarte toxice pentru organism.   

Provocarea "Shell on" poate provoca cancer

"Materiale organice precum coaja fructelor nu sunt extrem de periculoase, spre exemplu coaja de lămâie care este folosită în reţete. Mâncatul ambalajelor din plastic este un lucru periculos. Chimicalele se pot descompune în organism şi pot provoca cancer", a declarat fizicianul Max Plitt, potrivit New York Post

Un material video postat pe Snapchat îl arată pe Liam Hamm, un student la Şcoala McClintock din Tempe, Arizona, muşcând dintr-o pungă de plastic umplută cu morcovi. 

"Veţi mânca masa de prânz cu sau fără coajă", este descrierea postată alături de videoclipul lui Hamm în care rupe ambalajele din plastic cu dinţii.   

Deşi, iniţial, provocarea a luat naştere şi s-a viralizat pe Snapchat, recent materiale video cu tineri care joacă "Shell on" au apărut şi e Twitter.