Criticii lui Vladimir Putin au ieşit pe străzi înaintea învestirii sale ca preşedinte pentru a patra oară pentru a protesta faţă de stilul său autocratic de a conduce ţara, scrie Reuters.

„Dacă nu consideraţi că el este Ţarul nostru, ieşiţi în stradă în oraşele voastre”, se arată într-un mesaj al liderului opoziţiei, Alexei Navalny.

Articolul continua dupa recomandari

„Vom forţa autorităţile, formate din hoţi, să recunoască faptul că milioane de cetăţeni nu au votat cu Putin”, a adăugat el.

Navalny, care a mai fost arestat în trecut pentru organizarea unor proteste similare, a cerut marşuri în peste 90 de localităţi, printre care şi Moscova şi St. Petersburg.

Activiştii pro-Navalny au postat fotografii pe reţelele sociale arătând sute de protestatari care participau la marşuri în estul ţării şi în Siberia iar OVD Info, o organizaţie pentru drepturile omului, a comunicat că poliţia a reţinut în jur de 20 de persoane în întreaga ţară.

Autorităţile consideră majoritatea protestelor ca fiind ilegale, susţinând că locul şi ora nu au fost aprobate. Poliţia a oprit demonstraţii similare în trecut şi a reţinut sute de persoane.

Putin urmează să fie învestit luni într-o ceremonie care va avea loc la Kremlin.

Sursa: News.ro