Două românce, mamă şi fiică, au fost ucise de un criminal în serie din Cipru, primul din istorie, un asasin care şochează Europa prin cruzimea lui. Fost ofiţer de armată, bărbatul a recunoscut că a omorât în total şapte femei, pe care le-ar fi aruncat apoi în locuri izolate. Acolo, anchetatorii au găsit deja trupurile a trei victime. Pe profesoara de franceză din Buzău şi pe fetiţa ei de 8 ani, încă le caută. Cele două locuiau în Cipru şi dispăruseră în septembrie 2016. 

La 30 de kilometri de Nicosia, poliţiştii şi scafandrii răscolesc pământul şi apele, în căutarea femeilor ucise de cel mai teribil criminal din istoria Ciprului. Printre victime, sunt Livia şi Elena - mamă şi fiică.

Articolul continua dupa recomandari

Au fost ucise împreună, băgate într-o valiză şi aruncate apoi într-un lac acid de acumulare, în urmă cu trei ani.

NICOLETA PANAIT, fostă colegă a Liviei: M-am rugat ca ea să fie bine şi ca atât ea cât şi fetiţa ei să fie undeva, în siguranţă, speram tot timpul că ele sunt bine.

Familia, prietenii şi poliţiştii le căutau şi-n Cipru, acolo unde se mutaseră cu ani în urmă, dar şi în România. Livia Bunea fusese profesoară de franceză în Buzău.

”Cred că de 2 ani nu am mai văzut-o. Dacă nu or fi trei. O, Dumnezeule-mare! Nu îmi vine să cred!”, exclamă o vecină din Buzău.

ANDREEA BADEA, purtător de cuvânt IPJ Buzău: La 20 aprilie 2017 a fost solicitată la nivel naţional căutarea a două persoane O femeie de 38 de ani şi fiica ei de 8 ani dispărute de la domiciliu, în Republica Cipru.

Cel care le-a ucis pe românce, Orestes, pe numele real Nicos Metaxas, este căpitan de armată şi are 35 de ani. Primul criminal în serie al Ciprului. A curmat cel puţin şapte vieţi. 5 femei adulte şi fiicele lor minore. Livia şi fiica ei ar fi fost primele lui victime. Le-a aruncat trupurile în Lacul Roşu, sperând că apa acidă le va dizolva.

NICOLETA PANAIT, fostă colegă a Liviei: Nu îmi vine să cred! După cum v-am spus, aş fi vrut să le ştiu undeva, departe. A fost o colegă bună, un cadru didactic dedicat.

Criminalul îşi racola victimele pe reţelele de socializare. Unora le propunea să aibă grijă de bunica lui şi le promitea salarii generoase. Ca să inspire încredere şi să impresioneze, mergea la întâlniri îmbrăcat în uniformă.

TUDOREL BUTOI, psiholog criminalist: Profilul unui criminal in serie deci asa arata: unul in care se misca liber in habitatul lui, creeaza legende, atrage in capcana. Sunt foarte buni detinatori ai vorbelor. Au capacitate de convingere extraordinara acesti criminali in serie.

Criminalul era pasionat şi de fotografie şi deseori poza chiar locurile în care-şi aruncase victimele. Cum este şi acest puţ inundat al unei mine, unde anchetatorii au găsit trupurile a două filipineze. O a treia victimă a fost descoperită joi.E tot din Filipine şi a fost iubita unui român, reţinut şi el, dar eliberat ulterior. Fiica ei e încă dispărută.

MARKOS TRANGOLAS, comandantul departamentului de pompieri: Zona a fost securizată. Nimeni nu are voie să se apropie. Cu ajutorul aparaturii şi al robotului, am căutat în zona de vest a puţului, pe o lăţime de un metru, dar până jos de tot, la adâncimea de 130 de metri.

Ştirea a îngrozit Europa şi nu numai. Pe continent şi peste Ocean, povestea criminalului în serie apare în toate marile publicaţii. Nu e exclus ca ucigaşul să fi făcut şi alte victime.