Procurorii suedezi au decis să renunţe la acuzaţiile de viol aduse fondatorului Wikileaks. Ancheta durează de 7 ani, iar acesta e motivul pentru care Julian Assange s-a refugiat în sediul ambasadei Ecuadorului din Londra.

Update 3: Avocatul lui Assange spune că decizia procurorilor de a renunţa la acuzaţii este "o victorie totală pentru noi".

Articolul continua dupa recomandari

Update 2: În ciuda deciziei procurorilor suedezi de a renunţa la acuzaţii, poliţia britanică a anunţat că îl va aresta pe Julian Assange dacă va părăsi sediul Ambasadei Ecuadorului la Londra, unde el s-a refugiat, în urmă cu 5 ani.

Update 1: În urma deciziei procurorilor suedezi, Julian Assange a avut şi o primă reacţie. El a publicat pe Twitter o fotografie a sa din 2012, când apărea într-o ipostază fericită. 

Decizia de renunţare la acuzaţiile aduse lui Julian Assange a fost anunţată de Procurorul General al Suediei. 

"Procurorul General Marianne Ny a decis azi să oprească investigaţia preliminară privind cazul suspect de viol care îl priveşte pe Julian Assange", se arată într-un comunicat, dat publicităţii de Reuters.

Julian Assange s-a refugiat în Ambasada Ecuadorului din Londra în 2012. De atunci a trăit acolo, pentru a evita extrădarea în Suedia, din cauza acestor acuzaţii.