O înregistrare şocantă a provocat un scandal uriaş la procesul privind moartea fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng. Asistentul care a intervenit la caz ar fi afirmat, la câteva zile de la tragedie, că ''nu-i pasă de moartea unui negru''.

Asistentul de pe ambulanţa privată care a intervenit pe stadionul Dinamo a folosit cuvinte greu de reprodus. 

Articolul continua dupa recomandari

Declaraţia, prezentată în sala de judecată, le-a şocat pe rudele fostului fotbalist. De peste doi ani, familia încearcă să înţeleagă de ce sportivul nu a fost resuscitat până la spital, deşi se afla în stop cardio-respirator. 

Între timp, asistentul s-ar fi angajat într-un spital de stat. Chiar dacă el însuşi a mai făcut şi o altă declaraţie şocantă în sala de judecată. 

Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon în timpul unui meci de fotbal în mai, 2016. Ambulanţa privată care asigura asistenţa pe stadion l-a transportat la Spitalul Floreasca, dar, în lipsa unor manevre de resuscitare, fotbalistul de 26 de ani n-a mai avut nicio şansă să fie readus la viaţă. 

Pentru că nu a efectuat manevrele prevăzute de protocol, medicul de pe ambulanţă este judecat acum pentru ucidere din culpă.